mandag 24. mars 2008

Kjønnskvotering FTW

I en lunsjpause i kantinen satt jeg og leste i DN. Blant jobbtilbud, svindyre leiligheter på Frogner og liknende fant jeg en ganske morsom annonse. "Har du problemer med å fylle 40% kvinner i styrene? Vi stiller opp og er med på styremøtene deres. Vi stemmer med flertallet, og lager vafler". Javel ja. Det sier vel nesten seg selv at et firkantet regelverk lager slike situasjoner.

Nå er det kommet en ganske annen, og morsom problemstilling. Etter at det ble fritt skolevalg i Bergen sliter sentrumsskolene med kjønnsfordelingen. Denne gang er det guttene som sliter. I enkelte skoler er karaktersnittet man trenger å komme inn nesten en karakter dårligere for gutter enn for jenter. For all del, det suger jo med rene jente- og gutteskoler. Men kanskje man burde sett litt på hvorfor guttene gjør det dårligere enn jentene? Eller er kanskje guttene mer glad i hjemstedet og vil heller gå på skole i nærmiljøet?

Hadde vært morsomt om denne annonsen ville vise seg om noen år.

"Gutter tilbyr sin tilstedeværelse på skoler som sliter med gutteandelen. Vi skal sitte stille og ikke bråke, i tillegg kan vi montere ting, fikse PCer, hogge ved og skyte ville dyr om det trengs".

Jeg får vel bare vente i spenning. En ting er sikkert, vi får en generasjon med gutter som virkelig ikke skal whine når de må kvotere inn kvinner i styrene

Ingen kommentarer: