lørdag 19. april 2008

La oss jage mobilbrukerne ut på terassen sammen med røykerne...?

I Dagbladet står det en artikkel om at passiv mobilbruk og plager knyttet til dette er et stadig større og mer utbredt problem enn tidligere. Mange av argumentene som tidligere har blitt brukt mot røykere som at de plager andre og forsøpler offentlig rom med forurensning (i mobilbrukernes tilfelle, lyd) knyttes nå mot mobilbrukerne. En økt bevissthet rundt stråling etc. har også underbygget dette noe.

Og med all mulig grunn. Alle som har sittet ved siden av en ekstremt personlig og høylytt samtale på bussen vet hva det går ut på. Av en eller annen merkelig grunn går alle filter av når man kun snakker inn i telefonen og ikke med noen andre på bussen. Etter at forbudet mot bruk av telefonen i luften forsvant (og hvorfor det? Hvem savnet igrunn å kunne bruke mobiltelefon i luften?) er nok en mobilfri sone blitt borte. Om vi bare guilt-tripper mobilbrukere lenge nok, kanskje går det samme vei som røykere, som nå står frivillig ute i regnet utenfor busskuret, og fryser ute på terassene sine kl 7 om morgenen fordi de ikke lenger har samvittighet til å røyke inne i sitt eget hus. Ser vi kanskje folk med mobiltelefoner på de samme terassene om noen år?

Så da blir det endelige spørsmålet. Står mobilbrukerne for tur nå som røykerne er blitt jagd ut i kulden? Og hvem kommer deretter? Mine penger står i dette tilfellet på folk som spiser fiskekaker på bussen. Der snakker vi virkelig forurensning.

1 kommentar:

Matrix sa...

Jeg traff en gammel kjenning på en flyplass forleden. Han sa "hei, hvordan har du det". Jeg sa "takk. bra og hva gjør du for tiden ?. Det var da jeg innså at han ikke pratet med meg, men med noen i andre enden av øreproppen hans...Noen med ørepropp holder telefonen foran seg, liksom for å understreke at det er telefonen de snakker i, mens andre bare snakker rett ut i luften og gjerne mye høyere enn om de snakket til noen rett foran seg...Direkte kommunikasjon uten telefon blir visst mindre vanlig med tiden. Du må nesten begynne å ringe til folk for å få dem i tale... :-)